Jak poznać smaki frankofonii i zamienić się na jeden weekend w krytyka gastronomicznego?|Jak poznać smaki frankofonii i zamienić się na jeden weekend w krytyka gastronomicznego?
W dniach 21 i 22 marca w Warszawie , we współpracy z portalem zomato.com i kilkunastoma restauracjami partnerskimi, każdy klient restauracji będącej partnerem projektu, może się włączyć do zabawy, pisząc krótką opinię ilustrowaną zdjęciami. Co należy zrobić? Opisać danie, smak, wygląd dania, atmosferę miejsca… W jaki sposób ? Organizatorzy oczekują przygotowania krótkiej recenzji opatrzonej (lub nie) zdjęciami lub rysunkami. Uczestnicy muszą opublikować ją samodzielnie bezpośrednio na stronie albo za pośrednictwem aplikacji Zomato. Jury złożone z ekspertów wyłoni najciekawsze prace. Nagrody Komisja złożona z ekspertów wybierze najciekawsze prace, których autorzy otrzymają nagrody: kosze gastronomiczne przygotowane przez Carrefour i Batidę i vouchery do restauracji. Rozdanie nagród odbędzie się w jednej z restauracji partnerskich w ostatnim tygodniu marca. W projekcie biorą udział restauracje: Bistro Rozbrat, Bastylia, WAFFLOVE, Waff’love, BATIDA, Kufle i Kapsle, Secrets du vin, MiTo, Le cèdre, Le Victoria Brasserie Moderne.