Składniki
- Filet z sandacza 4 szt po 160 g 
 - Mąka  50 g
 - Masło  30 g
 - Oliwa z oliwek  50 ml
 - Kapusta włoska  100 g 
 - Kapusta czerwona  200 g 
 - Jajko  1 szt
 - Ocetet winny czerwony  30 ml 
 - Cebula  100 g 
 - Białe wino  150 ml 
 - Kurki  200 g 
 - Tymianek  1 gałązka 
 
Sposób przygotowania
Filety sandacza dopraw solą i pieprzem. Delikatnie oprósz w mące i usmaż na złoty kolor na oliwie z oliwek z dodatkiem masła. Przygotowanie gołąbków z kapusty i grzybów: Liście kapusty włoskiej sparz. Z kapusty czerwonej, cebuli i całych kurek zrób farsz i zawiń w liście kapusty włoskiej. Ułóż w głębokim rondelku, zalej winem i duś aż do miękkości. Dopraw solą i pieprzem. Przygotowanie sosu kurkowego: Podsmaż cebulę i całe kurki na maśle. Dodaj wino i smaż aż odparuje. Pod koniec smażenia dodaj śmietanę. Sandacza ułóż na gołąbku i polej sosem kurkowym.