Składniki
- Pierś kaczki  600 g
 - Sos sojowy  100 ml 
 - Sos ostrygowy  100 ml 
 - Imbir  20 g
 - Estragon  1 pęczek 
 - Dziki ryż  40 g 
 - Ryż biały  300 g
 - Gruszka świeża  50 g 
 - Jabłko  50 g 
 - Wiśnie, mogą byc mrożone  50 g 
 - Winogrona  100 g
 - Czerwone wino  500 ml
 - Ocet balsamico  500 ml 
 - Miód  20 g 
 
Sposób przygotowania
Pierś kaczki umyj i natnij delikatnie skórę. Zamarynuj we wszystkich przyprawach i odstaw na około 6 godzin. Następnie obsmaż na patelni z każdej strony. Obsmażone mięso upiecz w piekarniku w temperaturze 180 C przez około 10 – 15 minut. Wyciągnij kaczkę i pokrój pod skosem na 6 – 8 plasterków. Wcześniej ugotowany dziki ryż i ryż biały wymieszaj razem na patelni, dodając pokrojone w cząstki owoce – jabłko, gruszkę i wiśnie. Podlej czerwonym winem. Dodaj do smaku sól i cukier. Na bazie octu balsamicznego i czerwonego wina przygotuj sos i, zagęszczając go miodem, odparuj, aż będzie gęsty. Pod koniec gotowania dodaj przekrojone na pół winogrona. Wszystkie przygotowane składniki starannie ułóż na talerzu.