Składniki
- jabłka 800 g
- rodzynki 1 łyżka stołowa
- cukier 2 łyżki stołowe
- cytryna 1 sztuka
- masło
- cynamon
Sposób przygotowania
- Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Następnie poddusić je na maśle rozpuszczonym na rozgrzanym Tepanie, delikatnie przewracając plastry z jednej strony na drugą.
- Do jabłek dodać rodzynki, cukier, sok z jednej cytryny oraz oprószyć wszystko cynamonem.
Poziom mocy: 6-8
Czas smażenia: 6-10 minut
Więcej takich przepisów znajdziesz na|
- Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Następnie poddusić je na maśle rozpuszczonym na rozgrzanym Tepanie, delikatnie przewracając plastry z jednej strony na drugą.
- Do jabłek dodać rodzynki, cukier, sok z jednej cytryny oraz oprószyć wszystko cynamonem.
Poziom mocy: 6-8
Czas smażenia: 6-10 minut
Więcej takich przepisów znajdziesz na
Podsumowanie przepisu
Zamiast jabłek można przygotować plastry ananasa, połówki śliwek, brzoskwinie, morele i nektarynki.|
Zamiast jabłek można przygotować plastry ananasa, połówki śliwek, brzoskwinie, morele i nektarynki.