1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Łososiowe roladki z pastą hummusowo - jajeczną

Składniki
  • łosoś wędzony w plastrach 300 g
  • jaja na twardo 4 sztuki
  • hummus opakowanie tradycyjnego lub z kolendrą
  • szczypiorek, posiekany
  • świeże zioła posiekane np. melisa
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
Jajka rozgniatamy widelcem, łączymy z hummusem, ziołami, doprawiamy i skrapiamy oliwą. Dokładnie mieszamy. Powstałą pastą smarujemy plastry łososia, które następnie zawijamy w ruloniki. Roladki można spiąć wykałaczką lub związać źdźbłem szczypiorku. Podajemy schłodzone. Fantastycznie smakuje z pełnoziarnistymi tostami.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze