Składniki
- mąka tortowa 175 gram
- mąka ziemniaczana 175 gram
- kakao 2 łyżki
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- biały cukier 180 gram
- majonez 4 łyżki
- jaja 4 szt
- cukier puder do lukru 200 gram
- sok z cytryny 1 sztuka
- czekolada mleczna wiórka 100 gram
Sposób przygotowania
Babka niezwykle prosta. Wystarczy zmiksować jaja z cukrem dodać obydwie mąki i kakao z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodajemy majonez. Pieczemy babkę 50 minut w 170 stopniach - forma z kominem. Po upieczeniu robimy lukier z cukru pudru i soku z 1 cytryny, polewamy wystudzona babkę; ścieramy czekoladę na wiórki i posypujemy babeczkę.
Podsumowanie przepisu
Moja rodzina uwielbia babki na Wielkanoc zawsze są różne baby .