Psychologia Cisza jest w nas cały czas, musimy tylko ją odnaleźć, a ona może nas ocalić – przekonuje filozof Erling Kagge
Psychologia 8 krótkich, dosadnych odpowiedzi, którymi zgasisz toksyka i gaslightera. Te słowa pomagają bronić swoich granic
Psychologia 9 oznak, że jesteś w związku z narcyzem i pora się ewakuować. Psycholożka wymienia najczęstsze zachowania toksycznego partnera
Psychologia Jak obsługiwać relacje z tymi, którzy diametralnie się od nas różnią? A może takich relacji w ogóle nie warto budować? Rozmowa z Ewą Stelmasiak
Styl Życia Jak nie przytyć w menopauzie? Carla Bruni, była modelka i była pierwsza dama Francji, ma na to sposób. Dość kontrowersyjny
Spotkania „Może i wiekowa ze mnie kobieta, ale dalej na fleku!” Lulla La Polaca, najstarsza polska drag queen, o starości, seksie seniorów i odchodzeniu
Kultura Ten spektakl pokochała polska publiczność. „Zimy żal. Piosenki Jeremiego Przybory i Jerzego Wasowskiego” wkrótce na antenie TV
Kultura Aktorka polskiego pochodzenia we francuskim dramacie o odmienności i samoakceptacji. Zobacz zwiastun „Rosalie”
Kultura Co warto zostawić w pamięci, a o czym lepiej zapomnieć? O filmie „Pamięć” rozmawiają Grażyna Torbicka i Martyna Harland
Moda Modne kostiumy kąpielowe dla dojrzałych kobiet. Te stylowe stroje i bikini będziecie chciały nosić nie tylko na plażę
Moda Szafa kapsułowa na wiosnę. Jak skompletować garderobę, która rozwiąże problem „nie mam się w co ubrać”?
Uroda Zjawisko „skin burnout” – jak pomóc zmęczonej skórze? Wiosenne nowości, dzięki którym cera odzyska blask
Styl Życia 5 napojów, które codziennie spożywają ludzie żyjący najdłużej na świecie. Jeśli chcesz dożyć setki – musisz je znać
Styl Życia Sernik bez sera? Weganie mają na to swoje sposoby – przekonuje Alicja Rokicka, autorka bloga WeganNerd
WIDEO Dawid Ogrodnik o „Rojst Millenium”: „To była moja pierwsza produkcja, w której nie widziałem ani jednego ujęcia. Chciałem jak najszybciej zejść z planu”
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia Kuchnia Krem z oberiby z nutą trawy cytrynowej bernika 19 kwietnia 2013 Składnikikalarepa 500 gmarchew 2 sztpietruszka 1 sztseler 1/2 sztżeberko ok 350gmasło 30 gsol i pieprz do smakuśmietana do zup kwaśna 2 łyżki trawa cytrynowa 2 sztkurkuma 1.5 łyżeczki mąka 2 łyżki lubczyk 5 gałązek grzanki z chleba 1 szklankaSposób przygotowaniaMarchew, seler, pietruszkę i żeberko zalać wodą, doprawić solą, pieprzem, dodać lubczyk i na małym ogniu ugotować wywar, ok 2 h. Wywar przecedzić. Z kalarepy oderwać liście, poszatkować drobno. Główki kalarepek zetrzeć na tarce. W garnku stopić masło, dodać mąkę, zrobić zasmażkę, zalać 2l wywaru dodać poszatkowane liście (trochę odłożyć do dekoracji) i startą kalarepę, kurkumę, trawę cytrynową, gotować przez 20 minut. Wyjąć z zupy trawę cytrynową. Zupę zmiksować, dodać śmietanę, doprawić pieprzem, solą. Wlać ponownie do garnka. Podgrzać zupę. Na łyżce masła przesmażyć kosteczki chleba i usmażyć na patelni grzanki. Zupę wlać na talerze, podać z grzankami, ozdobić kleksem śmietany i kawałkami liści kalarepy.Podsumowanie przepisuTradycyjna śląska zupa zmieniona w krem z nutą lekkiej egzotyki -z trawą cytrynową. Przepis i zdjecia z mojego bloga. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage