Psychologia Nieobecny ojciec – jak wpływa na ciebie po latach? 4 cechy dorosłych zaniedbanych przez ojca w dzieciństwie
Psychologia Pielęgniarka z 20-letnim stażem pracy w hospicjum ujawnia: 4 rzeczy, których ludzie najczęściej żałują na łożu śmierci
Psychologia Coś dziwnego dzieje się z osobami używającymi dużo ChataGPT. Naukowcy odkryli u nich niepokojące objawy
Wywiady "Pielęgnacja skóry to inwestycja w siebie". Rozmowa z Pauliną Andrycz, Globalną Dyrektor Komunikacji Medycznej marki Vichy
Spotkania Sarah Jessica Parker kończy 60 lat – jej szczere słowa o starzeniu to inspiracja dla nas wszystkich
Filmy Fani „The Bear” oszaleją na punkcie tego filmu. „Apetyt na więcej. La Cocina” to prawdziwa kinowa uczta
Filmy Twórca nagrodzonego Oscarem dokumentu „Nie chcemy innej ziemi” pobity i zatrzymany przez izraelską armię. „Nie ma po nim śladu”
Kolekcje Tak wygląda kolekcja Magda Butrym x H&M. Znamy ceny ubrań, które Polka zaprojektowała dla szwedzkiej sieciówki
Moda 5 par sneakersów, które zdominują sezon wiosna–lato 2025. Od minimalistycznych klasyków po modele dla odważnych
Moda Takie torebki będziemy nosić wiosną 2025. 5 modeli, które robią furorę na ulicach Paryża i Nowego Jorku
Pielęgnacja Te lekkie i nieobciążające produkty odmienią twoją pielęgnację. 7 kosmetyków naturalnych, które polecamy na wiosnę
Horoskop Te trzy znaki zodiaku znają się na ludziach lepiej niż inni. Mają unikalny dar łączenia intuicji z intelektem
Styl Życia Czy perfekcyjny świat Instagrama to droga do depresji? Ekspert wyjaśnia, co tak naprawdę rujnuje nasze życie
Horoskop Zaćmienie Słońca w nowiu Księżyca w Baranie już 29 marca! Szykuj się na długoterminowe zmiany
WIDEO „Miłość to jest działanie”. Czy mamy wpływ na to, kogo kochamy? | „Porozmawiajmy o miłości z Ewą Woydyłło”, odc. 6
WIDEO „Cały pakiet się liczy. Nie tylko: ty i ja”. O związkach długodystansowych | „Porozmawiajmy o miłości z Ewą Woydyłło”, odc. 5
WIDEO „Brak ojca to też wzorzec”. Krzysztof Zalewski o trudnej relacji ze swoim tatą | „Bliski kadr”, odc. 9
WIDEO Z kamerą w atelier projektantki: Gosia Baczyńska świętuje 25-lecie powstania pierwszej kolekcji
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Schab z białą kiełbasą podany na sałatce z fiołków Kuchnia Schab z białą kiełbasą podany na sałatce z fiołków bon.appetit.malgorzaty 30 kwietnia 2013 Składnikischab bez kości 1 kgbiała, surowa kiełbasa 3-4 szt.boczek w plastrach ok. 6 szt.jajko 1 szt.bułka tarta ok. 1 łyżkinatka pietruszki 1 wiązankaczosnek niedźwiedzi kilka liściząbki czosnku 2 szt.suszony majeranek 3 łyżkiolej do smażenia do smażeniamłody szpinak 1 opakowaniefiołki 1 garśćstokrotki do dekoracjiSposób przygotowaniaBiałą kiełbasę pozbawiamy z osłonek. Mięso z kiełbasy mieszam z jajkiem, bułką tartą, posiekaną natką oraz posiekanym czosnkiem dzikim oraz suszonym majerankiem. Doprawiamy pieprzem. Dokładnie mieszamy. Schab rozcinamy wzdłuż na jeden duży płat i lekko rozbijamy aby uformować jak największy płaski prostokąt. Z obydwu stron posypujemy solą i pieprzem oraz majerankiem i rozgniecionym czosnkiem. Układamy równomiernie farsz na schabie zostawiając wolne brzegi i zwijamy w roladę. Na schabie układamy plasterki boczku i obwiązujemy go sznurkiem. Na patelni rozgrzewamy olej i krótko obsmażamy mięso z każdej strony by zamknąć pory mięsa. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na patelnię po smażeniu wlewamy odrobinę wody, zagotowujemy i polewamy tym mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C., pieczemy około godziny pod przykryciem. zasada jest jedna na 1 kg mięsa pieczemy go 1 h. Po upieczeniu odstawiamy mięso na 10 - 15 minut. Potem śmiało możemy kroić. dobry jest na ciepło do obiadu jak i na gorąco.schab pokroiłam w grube plastry i podałam na świeżym, młodym szpinaku z fiołkami (fiołki są jadalne) oraz stokrotkami (także są jadalne) i całość skropiłam wytopionym tłuszczem ze schabu.Podsumowanie przepisuSchab podałam na sałatce ze szpinaku i fiołków ponieważ jestem kwatożerna :) trwa jeszcze sezon na dziki czosnek (rośnie u mnie w ogrodzie) więc i jego wykorzystałam do tej potrawy :) Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Przepis na doskonałość. Zofia Cudny, autorka bloga Make Cooking Easier, zdradza sekrety kuchni francuskiej
Comfort food wyklucza stres wokół jedzenia, to ważne w czasach dietetycznych obsesji – podkreśla współautor książki „Ottolenghi kojąco”
Już nie pistacja ani matcha. Najmodniejsze smaki 2025 roku są słodkie jak ulepek i zaskakująco proste
3 przepisy z najnowszej książki Jamiego Olivera „Po prostu Jamie”, które zachwycają prostotą i niebywałym smakiem