Fit&Easy
Wartościowe zimowe menu powinno uzupełniać niedobór witamin i składników odżywczych, rozgrzewać organizm, uodparniać i usprawniać metabolizm. Chociaż w długie wieczory kuszą niezdrowe słodkości, warto mądrze zaplanować dietę bogatą w przekąski, które będą zarówno zdrowe, jak i smaczne. Wtedy ochota na słodycze mija, a my otrzymujemy niezbędne składniki dodające energii na długo.
Upieczone, aromatyczne kalerosse z czosnkiem, oliwą z oliwek i parmezanem to prosty, efektowny i pyszny przepis na rozgrzewający podwieczorek. Doda energii, wzmocni organizm i ukoi zmysły po długim dniu. Zdrowa przyjemność, na którą warto się skusić.
Składniki
(na 4 porcje):150 g Kalerosse Fit&Easy 6-8 ząbków czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżki świeżo startego parmezanu