1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Chrupiąca sałatka z jarmużem

Chrupiąca sałatka z jarmużem

Bakalland
Bakalie to dodatek smakowy i zdrowotny. Suszone owoce i orzechy ożywiają każde danie, dodając mu pełnej słońca słodyczy i chrupkości. Warto dodawać je do codziennych posiłków. 

Według aktualnej piramidy żywieniowej Instytutu Żywności i Żywienia warzywa i owoce powinny być podstawą naszej diety. Sałatki są idealnym sposobem ich podania na surowo, czyli w najzdrowszej możliwej formie. Dodatek orzechów i ziaren, a także owoców w formie suszonej sprawi, że nasza codzienna porcja zdrowia będzie wyjątkową bombą składników odżywczych.

 

Składniki
20 g jarmużu 25 g komosy ryżowej 50 g Chrupiącej Sałatki z żurawiną Bakalland 1 jabłko 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta cząbru szczypta czarnego pieprzu 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli himalajskiej
Sposób przygotowania
Jarmuż parzymy pod gorącą wodą i kroimy, dodajemy ugotowaną komosę ryżową,  pokrojone jabłko i Chrupiącą Sałatkę Bakalland. W oddzielnym naczyniu przygotowujemy dressing: oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny, solą himalajską, niewielką ilością cząbru i czarnego pieprzu. Przed podaniem sałatkę polewamy dressingiem.

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze