1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Styl Życia
  4. >
  5. Fine Dining w Neo(n) Bistro – wrześniowe kolacje pod gwiazdami w samym sercu stolicy

Fine Dining w Neo(n) Bistro – wrześniowe kolacje pod gwiazdami w samym sercu stolicy

Neo(n) Bistro jest pierwszą próbą postlockdownowej redefinicji fine diningu. To seria unikalnych, jednorazowych kolacji przygotowanych przez cenionych polskich Chefów. (Fot. materiały prasowe)
Seria unikalnych kolacji pod gwiazdami odbywających się w centrum stolicy zostaje przedłużona aż do końca września. Przed nami kolejny miesiąc z finediningowymi doświadczeniami na dachu parkingu warszawskiego Hotelu Novotel.

Neo(n) Bistro jest pierwszą próbą postlockdownowej redefinicji fine diningu. To seria unikalnych, jednorazowych kolacji przygotowanych przez cenionych polskich Chefów, serwowanych przez Restaurant Club i Nocny Market, odbywających się od lipca bieżącego roku w niedostępnych na co dzień magicznych przestrzeniach Warszawy. Niepowtarzalnym doświadczeniom towarzyszy odpowiednia oprawa i serwis, które twórczo łamią historyczne i nowoczesne standardy najwyższej sztuki kulinarnej gościnności.

Z założenia miało to być jednorazowe wydarzenie. Miłośnicy najwyższej klasy kulinariów z całej Polski tak bardzo pokochali Neo(n) Bistro, że podjęto decyzję o przedłużeniu kolacji pod gwiazdami aż do końca września. Co weekend goście mogą próbować dań innego Chefa Kuchni serwowanych na dachu parkingu Hotelu Novotel. W menu znajdziemy 5 degustacyjnych dań do wyboru w dwóch opcjach – mięsnej i wegetariańskiej.

(Fot. materiały prasowe)

Pierwszy weekend września będzie należał do Ernesta Jagodzińskiego, który od lat tworzy najlepsze projekty kulinarne. To ceniony autorytet w branży, trener i edukator, który przyjedzie specjalnie na wydarzenie aż z Poznania! O sztuce kulinarnej mógłby opowiadać godzinami, a swoją pasją zaraża kolejne pokolenia kucharzy. Miłośnik słodko-gorzkich smaków, które zafunduje Gościom już w najbliższy weekend! W menu m.in. wegański tuńczyk z gorzką cytryną, gęsia wątróbka z owocami leśnymi oraz dorsz z kurkami i kalarepą. Brzmi zachęcająco, prawda?

(Fot. materiały prasowe)

W dniach 10 i 11 września stery przejmie Robert Wojnarowski, Chef Kuchni w zlokalizowanej na pięknym, starym warszawskim Mokotowie restauracji Mokolove. Przez lata stał na czele nagradzanej wieloma nagrodami Restauracji N°31. Jest absolwentem szkoły kulinarnej Culineur w Bangkoku, dlatego inspiracją do przygotowania menu były sezonowe połączenia smakowe z akcentami kuchni azjatyckiej. Podczas kolacji w Neo(n) Bistro na gości czekać będzie m.in. wężymord z gruszką, bursztynem i tapioką, jesiotr z cebulą i zielonym słonecznikiem czy prosię z pasternakiem, mlekiem kokosowym, papierówką i kapustą.

(Fot. materiały prasowe)

W trzecim tygodniu września kubki smakowe gości rozpieszczać będzie doskonałe trio Chefów. Kulinarną ucztę przygotują: Tomasz Jakubiak, kulinarny dziennikarz i celebryta oraz gospodarz programów telewizyjnych; Patryk Dziamski, właściciel i Chef Kuchni w Restauracji Aroma w Rokietnicy pod Poznaniem oraz Marcin Molik, Chef Kuchni warszawskiej Restauracji LAS – Lokalna Atrakcja Stolicy. Ta kolacja nie ma prawa się nie udać. To będzie znakomita wariacja trzech różnych stylów kulinarnych, która zapewni gościom niesamowite, findiningowe doświadczenia.

(Fot. materiały prasowe)

Na tym nie koniec niespodzianek. We wrześniu do ekipy Neo(n) Bistro dołączą zwycięzcy konkursu barmańskiego World Class Poland, którzy przygotują cocktail pairing dopasowany do fine diningowego menu. Oprócz niesamowitych kulinarnych doznań i obserwacji pracy światowej klasy kucharzy na żywo, goście mogą liczyć na wyśmienitą obsługę kelnerską, rozmowę z sommelierami i bezpośredni kontakt z autorami menu. Miejsce będzie się zmieniać nie tylko pod względem dań i Chefa Kuchni, ale i dopracowanych detali oraz klimatycznych scenografii z wyjątkowym widokiem na nocną Warszawę.

(Fot. materiały prasowe)

Neo(n) Bistro jest pierwszą w Polsce restauracją w 100% pozostająca w duchu filozofii zero waste #SzanujJedzenie. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowana żywność zostaje ograniczona do zera. Wyjątkowe kulinarne doświadczenia z 360° widokiem na stolicę odbywają się na dachu hotelu Nowotel przy ulicy Parkingowej od lipca do września 2021 roku. Miejsca można rezerwować online w aplikacji RestaurantClub i na stronie restaurantclub.pl.

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze