Jest to niezwykle szybki deser. Ważnym jego elementem jest banan, który sprawia, że deser ma kremową konsystencję. Połączenie mrożonych owoców z płynną gorącą czekoladą jest naprawdę
pyszne i zachwycające.|Jest to niezwykle szybki deser. Ważnym jego elementem jest banan, który sprawia, że deser ma kremową konsystencję. Połączenie mrożonych owoców z płynną gorącą czekoladą jest naprawdę
pyszne i zachwycające.
mus: 2 banany 200 g malin 100 g borówek amerykańskich lub jagód 2 łyżki miodu polewa: 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki wody Owoce zmiksuj z miodem na gładką masę. Przelej do pucharków i wstaw do zamrażalnika na 30 minut. Czekoladę rozpuść na parze z dodatkiem wody i polej nią schłodzony mus. porcja tradycyjnego musu owocowego ma 475 kcal, naszej wersji 245 kcal Przepis pochodzi z książki "Rewolucja na talerzu" Agaty Ziemnickiej i Olgi Kwiecińskiej - Kaplińskiej (Wydawnictwo Literackie)