1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Chrzan (idealny na Wielkanoc)

Chrzan (idealny na Wielkanoc)

Wielkanocny stół nie może się obejść bez chrzanu. Podajemy przepis na klasyczny sos chrzanowy - idealny do jajek i wędlin, świetny również do wędzonego łososia.|Wielkanocny stół nie może się obejść bez chrzanu. Podajemy przepis na klasyczny sos chrzanowy - idealny do jajek i wędlin, świetny również do wędzonego łososia.

słoik chrzanu, trzy żółtka trzy łyżki śmietany sól, pieprz (ewentualnie majonez) w moździerzu lub makutrze rozetrzeć żółtka ze śmietaną, dodać chrzan, doprawić. Jeśli uznamy, ze sos nie ma odpowiednio kremowej konsystencji lub chcielibyśmy lekko podkręcić jego smak - można doprawić go majonezem. Taki sos jest idealną bazą dla rozmaitych wariacji - można dodać do niego czosnku, rzeżuchy, ziół, albo np suszonej żurawiny.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze