1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Spaghetti z małżami

Cebula, 2-3 ząbki czosnku, pomidory – kilka świeżych lub puszka pelati, szklanka białego wina, 500 g świeżych małży, natka pietruszki, pół cytryny, masło, spaghetti

Posiekaną cebule i czosnek zeszklić na maśle. Dorzucić pokrojone pomidory, bądź pomidory z puszki, poddusić razem. Umyte, przejrzane małże (takie, które są otwarte, i nie zamykają się, kiedy lekko uderzymy je w stół) dorzucamy do sosu i dusimy razem około 7 minut. W międzyczasie gotujemy makaron, który mieszamy z sosem. Posypujemy natka z pietruszki i podajemy z cytryną.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze