1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Kanapka z ciabaty z wołowiną z rozpuszczonym serem niebieskim, z sałatką z pomidorów, z kolendrą i wiosenną cebulką

Składniki
  • Bułka ciabata 2 szt
  • Majonez z musztardy francuskiej 60 g
  • Sałata rzymska 8 listków
  • Cienkie plastry wołowego roastbeefu 200 g
  • Niebieski ser pleśniowy 100 g
  • Pieczona czerwona papryka bez skórki 80 g
  • Pokrojona w krązki czerwona cebula 40 g
  • Pomidor 120 g
  • Kolendra świeża 5 g
  • Cebula dymka 20 g
Sposób przygotowania
Opieczoną lub tostowaną ciabatę rozłóż na dwie połowy. Posmaruj obie części majonezem z musztardą francuską. Sałatę pokrojoną julienne (w równe cienkie paski) rozłóż na spodnich częściach pieczywa. Cienko pokrojony roastbeef zgriluj w piekarniku na rusztach i przeł.ż na kanapki. Posyp rozkruszonym serem pleśniowym, a następnie udekoruj pieczoną papryką i czerwoną cebulą w krążkach. Nakryj drugą częścią ciabaty i ponownie lekko opiecz na grillu lub w piekarniku. Pomidory pokrój w grubą kostkę. Dodaj posiekaną kolendrę i wiosenną cebulkę. Podawaj w małej miseczce w komplecie z ciabatą.
Podsumowanie przepisu
Autorem przepisu jest Dariusz Zahorański z warszawskiego hotelu Radisson Blue

Share on Facebook Send on Messenger Share by email

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze