Psychologia Jak nauczyć się zachwytu nad życiem? Radzą buddyjski mnich Thich Nhat Hanh i hiszpański psycholog Rafael Santandreu
Psychologia 3 ćwiczenia, dzięki którym zapanujesz nad złymi emocjami. Tak przywrócisz sobie spokój i komfort psychiczny
Spotkania „Pytasz, czy mam bzika? Tak, i to niejednego!” Wes Anderson zdradza kulisy swojej twórczości filmowej
Spotkania Amy Winehouse i „Back to Black”. Czego nie dowiecie się z filmu, a warto wiedzieć o życiu artystki
Kultura Ten film rozłoży was na łopatki. „Dobrzy nieznajomi” to przejmująca opowieść o samotności, stracie i ogromnej potrzebie bliskości
Kultura Król Lew powraca! Oto pierwszy zwiastun filmu „Mufasa: Król Lew”. Premiera jeszcze w tym roku
Kultura Olaf Lubaszenko po raz pierwszy wystąpi w produkcji Netflixa. Premiera filmu „Napad” jeszcze w tym roku
Uroda Kwas bursztynowy to jeden z najbardziej pożądanych składników kosmetycznych. Dlaczego warto dodać go do swojej rutyny?
Styl Życia Stanley Tucci ma jedną radę dla wszystkich odwiedzających Włochy. Ten błąd najczęściej popełniają turyści
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Sałatka cytrusowa z żurawinami i sosem chilli Kuchnia Sałatka cytrusowa z żurawinami i sosem chilli 17 września 2012 Składnikiziarna sezamu 1 łyżkapomarańcze 4 sztuki grejfruty rożowe 2 sztuki czerwona cebula 1 sztukacykoria (środek) 150 g żurawina suszona 100 g sok z jednej limonki płynny miód 1-2 łyżeczki suszone mielone chili 1 duża szczypta olej z orzechów włoskich 2 łyżki Sposób przygotowania Sezam prażymy na małej patelni, zdejmujemy z ognia i odkładamy na talerz. Pomarańcze i grejpfruty obieramy i filetujemy. Wyciekający sok zbieramy do miseczki. Czerwoną cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. Cykorię myjemy i suszymy, a następnie rwiemy liście na mniejsze kawałki. Aby stworzyć sos, mieszamy sok z limonki z pozostałym sokiem z cytrusów, miodem, chilli, solą i olejem z orzechów włoskich. Cykorię rozkładamy na talerzach, mieszamy cytrusy z cebulą i żurawiną i nakładamy na cykorię. Polewamy przygotowanym sosem i posypujemy prażonym sezamem. Podsumowanie przepisu Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage