Psychologia Chcesz wsłuchać się w swoją intuicję? Najpierw zatrzymaj się na chwilę i wycisz umysł. Felieton Matyldy Gerber
Psychologia Jak nauczyć się zachwytu nad życiem? Radzą buddyjski mnich Thich Nhat Hanh i hiszpański psycholog Rafael Santandreu
Spotkania „Pytasz, czy mam bzika? Tak, i to niejednego!” Wes Anderson zdradza kulisy swojej twórczości filmowej
Spotkania Amy Winehouse i „Back to Black”. Czego nie dowiecie się z filmu, a warto wiedzieć o życiu artystki
Kultura Ten film rozłoży was na łopatki. „Dobrzy nieznajomi” to przejmująca opowieść o samotności, stracie i ogromnej potrzebie bliskości
Kultura Król Lew powraca! Oto pierwszy zwiastun filmu „Mufasa: Król Lew”. Premiera jeszcze w tym roku
Kultura Olaf Lubaszenko po raz pierwszy wystąpi w produkcji Netflixa. Premiera filmu „Napad” jeszcze w tym roku
Uroda Kwas bursztynowy to jeden z najbardziej pożądanych składników kosmetycznych. Dlaczego warto dodać go do swojej rutyny?
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Śniadaniowe Crostini Kuchnia Śniadaniowe Crostini 20 września 2012 Składnikibagietka pokrojona na ukośne kromki 8 kromek oliwa z oliwek 2 łyżeczki jabłko 1 małe masło 2 łyżeczki galaretka pigwowa 1 łyżka sok z limonki świeży twaróg 100 g chudy jogurt 2 łyżki skórka z pomarańczy 1/2 łyżeczki posiekana żurawina suszona 60 g wędlina z piersi indyka (bardzo cienko krojona) 100 g liście melisy do dekoracji Sposób przygotowania Bagietkę smarujemy cienko oliwą i układamy na wyłożoną papierem blachę i podpiekamy w piekarniku na programie Grill z obu stron. Jabłko kroimy na ćwiartki, obieramy i kroimy w drobną kostkę. Masło podgrzewamy na patelni i podsmażamy jabłka, następnie dodajemy galaretkę pigwową i karmelizujemy jabłka cały czas mieszając. Skrapiamy sokiem z limonki i przekładamy na talerz. Twarożek mieszamy z jogurtem i skórką pomarańczową i dodajemy połowę przygotowanych żurawin amerykańskich. Bagietki smarujemy twarożkiem, następnie nakładamy pierś z indyka, pozostałe żurawiny mieszamy z jabłkami i nakładamy na bagietkę. Dekorujemy listkami melisy cytrynowej i posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Green Table to nowe miejsce na kulinarno-kulturalnej mapie Warszawy, które łączy filozofię sezonowej kuchni z oryginalnym wystrojem w duchu zero waste.
Produkty HiPP Junior i słoiczki dla dzieci po 1. roku życia. Dlaczego warto kontynuować specjalne żywienie po 12. miesiącu?
Nowe smaki na Wigilię. Sałatka ziemniaczano-śledziowa z suszonymi śliwkami i orzechami krakowskiej Ambasady Śledzia
Prosto, ale finezyjnie. 2 przepisy z książki „Nowe Rozkoszne. Polskie przepisy, które ekscytują” Michała Korkosza
Prostota włoskiej kuchni z brazylijską egzotyką i meksykańskim bogactwem smaku – przepisy Ixty Belfrage