Autorem przepisu nadesłanego na konkurs "Przez żołądek do serca" Jacek Szymański.|Autorem przepisu nadesłanego na konkurs "Przez żołądek do serca" Jacek Szymański.|Autorem przepisu nadesłanego na konkurs "Przez żołądek do serca" Jacek Szymański.
Składniki
- Olej 2 łyżki
- Cebula drobno poszatkowana 1/2
- Czosnek ząbek
- papryczka chili pół świeżej, pokrojonej w drobne plasterki
- korzeń imbiru 3 cm
- Kolendra świeża do posypania
- Kolendra - nasiona ok 8 sztuk
- anyż gwiazdka
- mleczko kokosowe 200 ml
- małże 150 g
Sposób przygotowania
Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę i dodajemy przyprawy, mieszamy aby nie przypalić, aż wszystkie dodatki zaczną intensywnie pachnieć i wlewamy mleczko kokosowe. Zmniejszamy ogień i pozwalamy gotować się kilka chwil, aż mleczko zacznie gęstnieć. Dodajemy mięso muli i gotujemy ok. 5 minut. Podajemy gorące posypane świeżą kolendrą.