W halach przy ul. Marsa zgromadziło się ponad 100 wystawców z kraju i zagranicy, którzy rozstawili stoiska na niemal 10 tysiącach metrów kwadratowych i zaprezentowali najnowsze maszyny, produkty i usługi dostępne na światowym rynku.
III mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych pod honorowym patronatem ministerstwa Edukacji Narodowej |
| ————————————————————————————— |
10:00-18:00 | Pokazy kawowe coffee and cake – czyli o wykorzystaniu kawy w cukierni 10:00 Espresso & Brew Bar 12:00 – Alternative spirit – Drip i French Press; prowadzi Elżbieta Citak (mistrzyni Polski) 13:00 – Latte art 14.00 Kawa w cukierni – jako napój oraz składnik ciast i deserów 15:00 – Latte art 16:00 – testy sensoryczne różnych smaków kawy 16:30 Espresso & Brew Bar |
| ————————————————————————————— |
11:15-14:15 | Szkolenia tematyczne – sale seminaryjne |
| ————————————————————————————— |
12:00-14:00 | Pokaz malowania filiżanek czekoladowych, w wykonaniu najlepszych polskich cukierników, pod kierunkiem Joanny Klimas-Profus |
| ————————————————————————————— |
16:00 | Ogłoszenie wyników i ceremonia wręczenia nagród laureatom V Wystawy-Konkursu Tortów Okolicznościowych |
| ————————————————————————————— |
16:30 | Ogłoszenie wyników i ceremonia wręczenia nagród laureatom III mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych z udziałem przedstawiciela Ministerstwa Edukacji Narodowej |
| ————————————————————————————— |
18:00 | ZAKOŃCZENIE TARGÓW |