W sobotę 2 marca Warszawskie Convivium Slow Food zaprasza na spotkanie, którego bohaterką będzie herbata. Czy Earl Grey zawsze znaczy to samo? Czego można się dowiedzieć z informacji na opakowaniu? Co daje i odbiera torebka z ogonkiem?
Tematem będzie się herbata bez ceremonii, zmierzyć się będzie można z pułapkami, które mogą czekać w herbacianych sklepach, rozmawiać się będzie o kranówce, znajdzie się najlepsza herbata do czekoladowego ciasta. Po herbacianych ogrodach oprowadzą prowadzący spotkanie Piotr Adamczewski oraz:
- Wojciech Bońkowski, Winicjatywa
- Tomasz Witomski, Dilmah
- Aneta i Artur Woźniak, Czajografia
- Wojciech Woźniak, Five Star Tea
Gościem specjalnym będzie Andrzej Bero, ceramik, autor unikatowych naczyń do parzenia i podawania herbaty. Zajęcie znajdą też dzieci - piec będą w kuchni ciasteczka pod opieką slowfoodowych wolontariuszek.
Termin: sobota 02 marca, godzina 11.00
Miejsce: Klub Bankowca, ul. Smolna 6, ceglany budynek w środku parku, dojście od ul. Kruczkowskiego lub schodami w dół od al. Jerozolimskich i ul. Smolnej, na wysokości Dworca Powiśle lub małym przejściem na tyłach SARP-u przy ul. Foksal
Bilety 10 zł oraz 5 zł dla członków Slow Food Warszawa