Na nasze pytania o jedzenie odpowiedziała projektantka biżuterii Anna Orska. Tworzy pod marką ORSKA i projektuje biżuterię dla renomowanych firm jubilerskich. Dzięki jej pracom weneckie kryształy, przedwojenne guziki i azjatyckie monety otrzymują drugie życie. Operuje surowcem, technologią i formą w niepowtarzalny sposób. Jej projekty zachwyciły m.in. Sharon Stone, Andie McDowell, Grażynę Kulczyk, Grażynę Torbicką, Kasię Nosowską i znalazły się w niemieckim wydaniu magazynu „Vogue”. Ukończyła Wydział Architektury i Wzornictwa Przemysłowego ASP w Poznaniu, doktoryzowała się na Wydziale Biżuterii ASP w Łodzi, wykłada na uczelniach artystycznych. Jej prace dostępne są w butikach w Pozaniu, Warszawie i w internecie. |Na nasze pytania o jedzenie odpowiedziała projektantka biżuterii Anna Orska. Tworzy pod marką ORSKA i projektuje biżuterię dla renomowanych firm jubilerskich. Dzięki jej pracom weneckie kryształy, przedwojenne guziki i azjatyckie monety otrzymują drugie życie. Operuje surowcem, technologią i formą w niepowtarzalny sposób. Jej projekty zachwyciły m.in. Sharon Stone, Andie McDowell, Grażynę Kulczyk, Grażynę Torbicką, Kasię Nosowską i znalazły się w niemieckim wydaniu magazynu „Vogue”. Ukończyła Wydział Architektury i Wzornictwa Przemysłowego ASP w Poznaniu, doktoryzowała się na Wydziale Biżuterii ASP w Łodzi, wykłada na uczelniach artystycznych. Jej prace dostępne są w butikach w Pozaniu, Warszawie i w internecie.
Jedzenie to jedna z moich największych przyjemności. Smak kojarzy mi się od razu z zapachem. Nie jem tylko wtedy gdy zapominam. Uwielbiam gdy gotują mężczyźni! Gotuję tylko gdy muszę, są ode mnie lepsi w tej dziedzinie, więc na nich polegam. Zjadłabym teraz śniadanie z widokiem na morze.