1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Pstrąg z kluseczkami z kuskusa i awokado

Pstrąg z kluseczkami z kuskusa i awokado

Składniki
  • pstrąg 2 szt
  • kasza kuskus 1szklanka
  • awokado 2szt
  • czosnek 2 ząbki
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią kamis 1 łyżeczka
  • szczypiorek
  • cytryna
  • przyawa uniwersalna
Sposób przygotowania
Pstrąga myjemy skrobiemy usuwamy wnętrzności i solimy z każdej strony wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 20 min. Kaszę kuskus mieszamy z przyprawa uniwersalną i zalewamy wrzątkiem 1 cm nad poziom kaszy , odstawiamy. Po ok 10 min , kasze dobrze mieszamy i studzimy. awokado obieramy usuwamy pestkę i dusimy widelcem.Poduszone awokado dodajemy do kaszy mieszamy - doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Upieczonego pstrąga posypujemy suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Z kaszy robimy za pomocą 2 łyżeczek kluseczki i układamy dookoła pstrąga. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze