1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Konfitura śliwkowa z czekoladą

Składniki: 1 kg śliwek węgierek 200g cukru 100g gorzkiej czekolady 1 szczypta cynamonu 1 szczypta pieprzu czarnego

Śliwki umyj, przekrój i usuń pestki. Zmiel w maszynce do mięsa lub posiekaj.

Smaż w ActiFry przez ok 30-40minut, aby usunąć nadmiar wody. Dodaj cukier, połamaną tabliczkę czekolady oraz przyprawy i smaż jeszcze przez 10minut.

Jeśli potrzeba otwieraj urządzenie od czasu do czasu i zamieszaj.

Śliwki są świetnym źródłem składników mineralnych, między innymi potasu, magnezu i wapnia.

Przepis opracował Grzegorz Łapanowski dla

 

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze