2 bułki typu ciabatta, 1 bakłażan, 2 cukinie, 2 czerwone papryki, 1 zielona papryka, 1 duża biała cebula, 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek, 2 stołowe łyżki sosu Heinz Egzotycznego lub sosu Heinz Chilli, sól morska i pieprz
Pokrój bakłażana na płaskie paski po około2,5 cm. Podziel każdą cukinię na 4 kawałki, pokrój cebulę na talarki i pokrój papryki usuwając uprzednio ogonki i nasionka. Umieść wszystko w dużej misce, dodaj oliwę i dobrze wymieszaj. Poukładaj dokładnie wszystkie warzywa na tacy do smażenia. Rozgrzej piekarnik do około 190˚C i piecz przez 25 minut. Możesz umieścić warzywa dodatkowo na grillu przez około 5 minut, aby je dopiec. Przekrój ciabatty i posmaruj sosami Heinz: chilli i egzotycznym (około 1 łyżka stołowa sosu na bułkę). Na każdej połówce równomiernie rozłóż wcześniej przygotowane warzywa. Złóż i przyciśnij połówki do siebie.
Przekrój je w połowie. Podawaj z sałatką.