1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Koszyczki z cukinii i ricotty

Składniki
  • młode cukinie 2 szt.
  • ser ricotta 300g.
  • orzeszki pistacjowe 1 garść
  • sos chrzanowy Tarsmak 3 łyżki
  • skórka z jednej cytryny
  • oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
Cukinię umyć i wyciąć z niej małe koszyczki, wydrążając miąższ ze środka. Na dno koszyczków nałożyć sos chrzanowy Tarsmak, a następnie ricottę. Serek posypać posiekanymi pistacjami i drobno posiekaną skórką ze sparzonej cytryny. Całość pokropić oliwą z oliwek. Smacznego! Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze