1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Spotkania
  4. >
  5. Podróże przez smaki. Kulinarne refleksje podróżnika Bartka Kieżuna na temat hedonizmu i autentyczności przy stole

Podróże przez smaki. Kulinarne refleksje podróżnika Bartka Kieżuna na temat hedonizmu i autentyczności przy stole

Bartek Kieżun, z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania gotujący pisarz albo piszący kucharz, podróżnik, bloger, fotograf (Fot. materiały prasowe)
Bartek Kieżun, z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania gotujący pisarz albo piszący kucharz, podróżnik, bloger, fotograf (Fot. materiały prasowe)
Prawdziwa pasja kulinarna to fascynacja nie tylko tym, co na talerzu, ale i tym, co wokół stołu. O swojej miłości do kuchni śródziemnomorskiej opowiada autor smakowitych przewodników kulinarnych Bartek Kieżun.

Ktoś kiedyś powiedział, że najsmutniejszą rzeczą na świecie jest samotny posiłek. Samemu chyba trudno w pełni delektować się smakiem, nie tylko doświadczać go, ale też przeżywać?
Cudownie jest podróżować i jeść z kimś. Ale ja się przyznaję również do tego, że bardzo lubię jeść samemu i bardzo lubię być samemu w podróży. To zupełnie inny rodzaj przeżycia, bardzo dla mnie ważny. Bycie sam na sam ze wszystkim, co się wówczas wydarza – tylko ja i podróż, tylko ja i talerz – daje szansę na głębokie doświadczanie, bo mogę być skoncentrowany na tym, co robię.

  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze
  1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Spotkania
  4. >
  5. Podróże przez smaki. Kulinarne refleksje podróżnika Bartka Kieżuna na temat hedonizmu i autentyczności przy stole

Podróże przez smaki. Kulinarne refleksje podróżnika Bartka Kieżuna na temat hedonizmu i autentyczności przy stole

Bartek Kieżun, z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania gotujący pisarz albo piszący kucharz, podróżnik, bloger, fotograf (Fot. materiały prasowe)
Bartek Kieżun, z wykształcenia antropolog kultury, z zamiłowania gotujący pisarz albo piszący kucharz, podróżnik, bloger, fotograf (Fot. materiały prasowe)
Prawdziwa pasja kulinarna to fascynacja nie tylko tym, co na talerzu, ale i tym, co wokół stołu. O swojej miłości do kuchni śródziemnomorskiej opowiada autor smakowitych przewodników kulinarnych Bartek Kieżun.

Ktoś kiedyś powiedział, że najsmutniejszą rzeczą na świecie jest samotny posiłek. Samemu chyba trudno w pełni delektować się smakiem, nie tylko doświadczać go, ale też przeżywać?
Cudownie jest podróżować i jeść z kimś. Ale ja się przyznaję również do tego, że bardzo lubię jeść samemu i bardzo lubię być samemu w podróży. To zupełnie inny rodzaj przeżycia, bardzo dla mnie ważny. Bycie sam na sam ze wszystkim, co się wówczas wydarza – tylko ja i podróż, tylko ja i talerz – daje szansę na głębokie doświadczanie, bo mogę być skoncentrowany na tym, co robię.

  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze
<% begin:not_cropped %>
Reklama
<% end:not_cropped %> <% begin:not_cropped %>
<% end:not_cropped %> <% begin:not_cropped %>
Reklama
<% end:not_cropped %>