Składniki dla 6 osób: 500 g filetów z mintaja, 2 średnie marchewki, 1 seler, 1 korzeń pietruszki, 1 puszka pomidorów z puszki, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku posiekane w plasterki, sól i pieprz, 2 łyżki masła, olej do smażenia
Warzywa myjemy obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami. Na patelni rozgrzewamy i smażymy filety. Przekładamy je następnie do naczynia w którym będziemy podawać danie. Myjemy patelnie i ponownie ją rozgrzewamy. Dodajemy masło i przesmażamy czosnek z warzywami. Gdy warzywa zmiękną dodajemy pomidory i dusimy przez 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Rybę zalewamy uduszonymi warzywami i studzimy. Przed podaniem wkładamy rybę na 15 minut do lodówki.