Świeże i pachnące warzywa świetnie smakują w najróżniejszych połączeniach. W połączeniu z makaronami są wyjątkowo smaczne i pożywne. Takie podłączenie idealnie sprawdza się na lunch czy spotkanie z przyjaciółmi.|Świeże i pachnące warzywa świetnie smakują w najróżniejszych połączeniach. W połączeniu z makaronami są wyjątkowo smaczne i pożywne. Takie podłączenie idealnie sprawdza się na lunch czy spotkanie z przyjaciółmi.
Składniki
- Międzybrodzki Makaron rurka penne 250g
- pomidorki koktajlowe 8 szt.
- brokuł 1 szt.
- ogórek zielony 1 szt.
- cebula 1 szt.
- czosnek 1 ząbek
- oliwa z oliwek 2 łyżki
- oregano, bazylia, pieprz, sól do smaku
Sposób przygotowania
- Międzybrodzki Makaron penne gotujemy, a następnie odcedzamy i hartujemy w zimnej wodzie.
- Różyczki brokułów gotujemy w osolonej wodzie. Pomidorki, ogórka, cebulę i ząbek czosnku siekamy na mniejsze części.
- Cebulę delikatnie podsmażamy razem z czosnkiem na patelni.
- Wszystkie produkty po ich całkowitym ostudzeniu mieszamy w jednym naczyniu. Dodajemy do tego 2 łyżki oliwi oraz przyprawy do smaku według uznania.
mat.pras.