Lubię kanapki, ale tylko świeże.
Czyli przygotowane tu i teraz.
Wyłącznie takie są dla mnie dobre, pyszne i jem je z apetytem.
|
Lubię kanapki, ale tylko świeże.
Czyli przygotowane tu i teraz.
Wyłącznie takie są dla mnie dobre, pyszne i jem je z apetytem.
|
Lubię kanapki, ale tylko świeże.
Czyli przygotowane tu i teraz.
Wyłącznie takie są dla mnie dobre, pyszne i jem je z apetytem.
Nie zabieram gotowych kanapek w podróż ani na piknik. Zabieram składniki, z których kanapki komponuję. Tak mam od zawsze. Czyli pudełko lub dwa przygotowanych składników i rób kanapki, jakie chcesz! Ostatnio Jemu zachciało się dobrej i ciekawej kanapki. Przygotowałam kilka składników i położyłam na desce. Była pyszna zabawa i fajnie spędzony czas. Wszystkich do tego zachęcam!
Projekt kanapka. Wrześniowa z grillowaną piersią kaczki
Składniki
- Kaczka podwójna świeża porcja piersi kaczki
- sos ostrygowy 1 łyżka
- sos sojowy 2 łyżki
- ocet ryżowy 1/2 łyżki
- cukier brązowy 1 łyżka
- płatki chili i 1/2 łyżeczki
- Składniki kanapki kromki bułki wieloziarnistej, pomidory, morele, zioła, plastry grillowanej piersi kaczki,
Sposób przygotowania
- Ponacinać piersi kaczki na skos i włożyć do naczynia. Zalać sosami zmieszanymi z chili i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
- Po tym czasie mięso osuszyć i położyć na rozgrzaną patelnię grillową skórą do góry. Smażyć po 3 minuty z każdej strony.
- Następnie wstawić patelnię z kaczką do piekarnika nagrzanego do 190 st. C i trzymać tam 15- 20 minut.
- Wyjąć mięso i zostawić kilka minut na desce, aby odpoczęło. Pokroić je na plastry i od razu podawać.
Podsumowanie przepisu
morele