Dojrzała jesień może być piękna i zachwycać.
Dla mnie to taka jak teraz.
Słoneczna i pogodna.
W weekend podziwiałam kolory opadłych liści i delektowałam się każdym ciepłym promieniem.
Z przyjemnością robiły się bazarowe zakupy.|Dojrzała jesień może być piękna i zachwycać.
Dla mnie to taka jak teraz.
Słoneczna i pogodna.
W weekend podziwiałam kolory opadłych liści i delektowałam się każdym ciepłym promieniem.
Z przyjemnością robiły się bazarowe zakupy.|Dojrzała jesień może być piękna i zachwycać.
Dla mnie to taka jak teraz.
Słoneczna i pogodna.
W weekend podziwiałam kolory opadłych liści i delektowałam się każdym ciepłym promieniem.
Z przyjemnością robiły się bazarowe zakupy.
Nie wiem jak to się stało, ale kupowałam prawie same zielone. Jarmuż,karczochy, sałaty, kiełki, ogórki i nawet zielone pomidory!
Mój zielony koszyk wyglądał cudownie.
No cóż, zielonego to jesienią trochę brak...
Dlatego polecam zielony mus na każdą porę dnia.
Zielony mus na jesień
Składniki
- jarmuż 5 łodyg
- kiwi 5 sztuk
- ogórki 3 sztuki
- kiełki rukoli 5 łyżek
- kiełki słonecznika 5 łyżek
- sok z cytryny z 1/2 sztuki
- woda źródlana 1 szklanka
- szczypta soli ewentualnie
Sposób przygotowania
- Z łodyg jarmużu oderwać liście. Kiwi obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki obrać ze skórki i pokroić. Wrzucić wszystko do kielicha blendera.
- Dodać sok z cytryny, kiełki i ewentualnie szczyptę soli.
- Dolać połowę wody i zmiksowac całość.
- Sprawdzić konsystencję. Jeżeli jest za gęsta, dolać resztę wody.
- Można doprawiać po swojemu: solą, stewią...