1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia

Wiosenny koktajl na odporność

Bakalland
Bakalland
Wiosną warto zamienić rozgrzewające zupy warto zamienić na pożywne, lekkie koktajle. Dzięki odpowiednim dodatkom będzie to zdrowy odżywczy posiłek. Oto przepis na złoty koktajl wzmacniający.

Wiosną należy dbać nie tylko o odporność, ale także o kondycję swojego ciała. Dlatego najlepiej sięgnąć po złote owoce, czyli miechunkę peruwiańską. To bogactwo składników odżywczych, które mają bardzo pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Wysoka zawartość potasu polepsza pracę mięśni, a żelazo zabezpiecza organizm przed anemią. Ten złoty koktajl jest także cennym źródłem błonnika, który poprawia przemianę materii.

Składniki
2 łyżki nasion chia 60 g Złotych owoców Bakalland 1 szklanka mleka kokosowego   1 łyżka miodu 100 g wiórków kokosowych Bakalland
Sposób przygotowania
Nasiona chia zalewamy mlekiem kokosowym i odkładamy co najmniej na godzinę, aż napęcznieją. Następnie mieszamy je z wiórkami kokosowymi. Zalewamy je mlekiem i dodajemy łyżkę miodu. Następnie przelewamy wymieszane składniki do szklanek i wstawiamy do lodówki na ok. 8 godzin. Złote owoce Bakalland blendujemy i po schłodzeniu napoju wykładamy na wierzch koktajlu.

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze