Przyprawy i zioła to nie tylko piękny aromat i doskonały smak. To także naturalne narzędzia wzmacniania odporności w okresie jesienno-zimowym oraz wspierania podczas rekonwalescencji.
Nie wyobrażamy sobie Świąt bez ulubionych tradycyjnych smaków. Podstawą przy wigilijnym stole jest barszcz czerwony, doprawiony liściem laurowym, zielem angielskim, i majerankiem. Nie każdy wie, że te popularne przyprawy działają m.in. przeciwwirusowo, rozgrzewająco i poprawiają trawienie. Liście laurowe wspierają także funkcjonowanie układu oddechowego i trawiennego. Zimą warto wiedzieć, że mielona czarnuszka i miód pomogą wyleczyć przeziębienie, a shot z imbiru, cytryny i miodu to naturalna, domowa metoda na niestrawność.
To tylko namiastka na temat siły jaka tkwi w przyprawach i ziołach. Książka „Przyprawy, które leczą” Karoliny i Macieja Szaciłło dostarcza bezcennej i zaskakującej wiedzy na temat właściwości i sposobów zastosowania najbardziej popularnych, jak i mniej znanych przypraw i ziół.
Wprowadź nową jakość do swojej kuchni, zarówno pod względem jakości smaku, jak i wartości zdrowotnych.
Karolina i Maciej Szaciłło
Eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Autorzy popularnych poradników dietetycznych, m.in.
Depresja. Jedzenie, które leczy, Zdrowa tarczyca, dwóch części J
edz i pracuj nad własnym zdrowiem,
Jedzenie, które leczy, Detoksy, Jem (to co) kocham i chudnę.