Wiosną pachnie nieco...
Widziałam klucz dzikich gęsi,  a moje ogrodowe ptaszki gardzą ziarnami. Połeć słoniny już mało obchodzi sikorki. To znaczy, że mają większe widoki na coś smacznego. W mojej kuchni zaś wyjadamy zimowe zapasy.
Zanim pojawią się nowalijkowe cuda. Okraszam je awokado, które wkładam do wszystkiego. Tęsknota za zielonym i tak może się objawiać. Czyli rodzime płody plus nieco egzotyki. Na taki mariaż klikam„lubię to!”.|Wiosną pachnie nieco...
Widziałam klucz dzikich gęsi,  a moje ogrodowe ptaszki gardzą ziarnami. Połeć słoniny już mało obchodzi sikorki. To znaczy, że mają większe widoki na coś smacznego. W mojej kuchni zaś wyjadamy zimowe zapasy.
Zanim pojawią się nowalijkowe cuda. Okraszam je awokado, które wkładam do wszystkiego. Tęsknota za zielonym i tak może się objawiać. Czyli rodzime płody plus nieco egzotyki. Na taki mariaż klikam„lubię to!”.
                        
Sałatka z porem, jajkiem i awokado
Składniki
- por  sałatkowy
- jajo  wiejskie
- awokado 1 sztuka
- sól i pieprz  do smaku
- olej z awokado 1 łyżka
- sok z cytryny  1 łyżka
Sposób przygotowania
	-  Jajo gotujemy 8 minut. Wkładamy do zimnej wody, aby ostygło.
 
	- Por przekrawamy wzdłuż i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą - często w zakamarkach liści gromadzi się ziemia.
 
	- Kroimy na cienkie plasterki i wrzucamy do miski.
 
	- Awokado obieramy ze skóry i kroimy na półplasterki lub kostki. Dodajemy do pora i skrapiamy sokiem z cytryny.
 
	- Jajko obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do reszty składników.
 
	- Posypujemy solą i pieprzem, polewamy olejem z awokado i mieszamy.
 
Smacznego!