Psychologia Zakupy w Internecie działają jak szybki poprawiacz nastroju. Kiedy scrollowanie produktów staje się uzależnieniem?
Psychologia Chcesz wsłuchać się w swoją intuicję? Najpierw zatrzymaj się na chwilę i wycisz umysł. Felieton Matyldy Gerber
Spotkania Céline Dion olśniewa na okładce francuskiego „Vogue’a”. Gwiazda opowiedziała o swojej walce z zespołem sztywnego człowieka
Kultura „Matki pingwinów” to nowy polski serial o wyzwaniach rodziców dzieci atypowych. Premiera wkrótce na Netflixie
Uroda Minimalistyczne fryzury prosto z wybiegu. Wygodne uczesania na wiosnę, których wykonanie zajmie ci kilka minut
REKLAMA Ulubiona marka pielęgnacyjna Francuzek stworzyła produkty do pielęgnacji włosów. Linia NUXE Hair Prodigieux® daje efekty jak po wyjściu z salonu fryzjerskiego
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > REKLAMA > Krem striacciatella z sosem espresso REKLAMA Krem striacciatella z sosem espresso 1 lutego 2013 Składnikiwiśnie szklanka (350 g po odsączeniu)sok z dwóch pomarańczy miód łyżka stołowa mąka ziemniaczana 1 łyżka stołowa amamretto 4 łyżki stołowe mascarpone 250 g twaróg 250 g cukier 75 g śmietana 200 ml zagęstnik do śmietany dwa opakowania wiórki ciemnej czekolady 50 g SOS: gorzka czekolada 100 g kawa espresso 60 ml .łyżki stołowe śmietany 5 łyżek cynamon, goździki, cukier wanilinowy Sposób przygotowania Wiśnie odsączyć. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z niewielką ilością soku. Pozostały sok wiśniowy wymieszać w garnku z sokiem pomarańczowym oraz miodem i podgrzać. Stale mieszając dodawać mąkę ziemniaczaną, zagotować. Dodać amaretto i wiśnie. Wymieszać ser mascarpone z twarogiem i cukrem, odstawić na 15 minut w chłodne miejsce. Następnie dodać wiórki czekoladowe i śmietanę ubitą na sztywno z dodatkiem zagęstnika. Chłodzić krem przez kolejne 30 minut. Przy minimalnym ustawieniu kuchenki stopić gorzką czekoladę, dodać espresso, śmietanę, przyprawy, ewentualnie cukier wanilinowy i wszystko dokładnie wymieszać. Rozłożyć masę wiśniową na 6-8 talerzy. Z kremu striacciatella formować łyżką stołową podłużne porcje i układać je na wiśniach- na każdym talerzu po 3 porcje. Jasne porcje kremu polać sosem espresso. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. /Więcej takich przepisów na Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Kristóf Szabó, gwiazda baletu: „Cukrzyca – choć wszystko się zmienia, nie trzeba z niczego rezygnować”
Ulubiona marka pielęgnacyjna Francuzek stworzyła produkty do pielęgnacji włosów. Linia NUXE Hair Prodigieux® daje efekty jak po wyjściu z salonu fryzjerskiego
Mam 29 lat i stosuję kosmetyki do pielęgnacji Yves Rocher z linii Anti-Age Global o działaniu przeciwstarzeniowym. Za wcześnie? To mit
Iza Kuna jako 40-letnia singielka w serialu „Klara”, nowej produkcji twórcy kinowego hitu „Teściowie”
Answear.LAB o sile siostrzeństwa – druga odsłona wielowymiarowego projektu Answear.LAB Sisterhood Treasure