fbpx

Rewolucja na talerzu!

Jeśli lubiliście ich program, w którym pojawiały się takie cuda jak dietetyczny sernik i odchudzony schabowy to pokochacie ich książkę. Olga Kwiecińska – Kaplińska i Agata Ziemnicka właśnie wydały swoje rewolucyjne zasady w formie książki!|Jeśli lubiliście ich program, w którym pojawiały się takie cuda jak dietetyczny sernik i odchudzony schabowy to pokochacie ich książkę. Olga Kwiecińska – Kaplińska i Agata Ziemnicka właśnie wydały swoje rewolucyjne zasady w formie książki!
Podstawowe zasady „rewolucji na talerzu” używaj produktów z mąki pełnoziarnistej, kasz, brązowego i dzikiego ryżu odstaw cukry proste pamiętaj, aby każdy posiłek zawierał białko, dzięki temu uczucie sytości będzie ci towarzyszyć dłużej jedz chude mięso i ryby w przypadku nabiału sięgaj po produkty o zmniejszonej zawartości tłuszczu; tłusty nabiał, który nie ma smacznego odpowiednika light (parmezan, bryndza czy feta) stosuj z umiarem nie smaż w dużej ilości tłuszczu, używaj patelni teflonowej i grillowej lub piecz albo gotuj na parze nie rozgotowuj warzyw, tracą wtedy witaminy i minerały używaj dużo przypraw i świeżych ziół, wiele z nich przyspiesza trawienie przyprawiaj świeżymi ziołami, mają znacznie intensywniejszy smak i aromat od suszonych, dzięki temu zużyjesz mniej soli, która zatrzymuje wodę w organizmie nie pochłaniaj jedzenia w błyskawicznym tempie, jedz powoli, delektując się każdym kęsem, zjesz wtedy mniej jedz pięć mniejszych posiłków dziennie, w tym trzy główne i dwie przekąski (na przykład jogurt, kilka orzechów lub migdałów) Więcej w „Rewolucja na talerzu” , Wydawnictwo Literackie