Grillować można nie tylko mięso - doskonałe są także dania wegetariańskie z rusztu. Wystarczy kilka ulubionych warzyw. Kluczem do sukcesu są odpowiednie przyprawy, które uwydatnią smak i aromat potraw bezmięsnych.
Przygotowywanie wegetariańskich dań nie musi pochłaniać wiele czasu. Jeśli wcześniej zamarynujemy warzywa w mieszance przypraw, nabiorą wyjątkowego smaku - potem wystarczy upiec je na grillu. Marynować możemy dowolne jarzyny: paprykę, pietruszkę, bataty, marchew, cukinię itp.
Składniki
Cukinia
Papryka
Pieczarki
Cebula
Sos barbecue marki Kühne
Gałązka rozmarynu
Gałązka bazylii
Sposób przygotowania
Warzywa dokładnie myjemy i kroimy na plasterki. Do miski wlewamy sos barbecue i lekko zgniecione w dłoniach zioła. Dodajemy warzywa. Marynujemy je przez 2-3 godziny. Grillujemy po kilka minut na każdej ze stron (w zależności od grubości plasterków).