Najbliższa edycja Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro odbędzie się w
dniach 20-22 marca 2013 w Centrum Targowo-Kongresow
ym MT Polska w Warszawie. Jest to
największa w Polsce impreza wystawiennicza po
święcona branży HoReCa. Nowością
EuroGastro
2013 będzie sektor „Drink & Bar”, a także pokazy związane z kierunkiem Slow Food. Targi
uzupełnią
sprawdzone od lat Festiwale Kuchni Greckiej, Carvingu oraz wydarzenia, w trakcie
których wyłaniane są
talenty sztuki kulinarnej, np. konkurs „Kulinarny
Talent 2013” Roberta Sowy.
Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro to najważniejsza i największa w Polsce biznesowa impreza wystawiennicza dedykowana branży HoReCa. XVII edycja odbędzie się w dniach 20-22 marca 2013 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Nowe elementy w ofercie targowej, tj. sektor „Drink & Bar” oraz pokazy Slow Food, odzwierciedlają kierunki rozwoju branży i zapotrzebowanie klientów.
Sektor „Drink & Bar” – nowość na Targach EuroGastro 2013
Nowością najbliższej edycji będzie sektor tematyczny „Drink & Bar”. Przedstawiciele branży zapoznają się z ofertą
alkoholi mocnych, win, piw oraz sprzętu i akcesoriów. Dodatkowo prezentowane będą produkty niezbędne do przyrządzania drinków.
Pokazy Slow Food - po raz pierwszy na EuroGastro
Drugim nowym elementem EuroGastro 2013, który pojawi się w związku ze zmianami widocznymi w branży, będą pokazy kulinarne kierunku Slow Food. W trakcie EuroGastro 2013 odbędzie się kulinarny pokaz Marcina Budynka, który zaprezentuje tradycyjne przepisy i produkty regionalne nawiązujące do filozofii Slow Food.
Więcej informacji: