Psychologia Chcesz wsłuchać się w swoją intuicję? Najpierw zatrzymaj się na chwilę i wycisz umysł. Felieton Matyldy Gerber
Psychologia Jak nauczyć się zachwytu nad życiem? Radzą buddyjski mnich Thich Nhat Hanh i hiszpański psycholog Rafael Santandreu
Spotkania „Pytasz, czy mam bzika? Tak, i to niejednego!” Wes Anderson zdradza kulisy swojej twórczości filmowej
Spotkania Amy Winehouse i „Back to Black”. Czego nie dowiecie się z filmu, a warto wiedzieć o życiu artystki
Kultura Ten film rozłoży was na łopatki. „Dobrzy nieznajomi” to przejmująca opowieść o samotności, stracie i ogromnej potrzebie bliskości
Kultura Król Lew powraca! Oto pierwszy zwiastun filmu „Mufasa: Król Lew”. Premiera jeszcze w tym roku
Kultura Olaf Lubaszenko po raz pierwszy wystąpi w produkcji Netflixa. Premiera filmu „Napad” jeszcze w tym roku
Uroda Kwas bursztynowy to jeden z najbardziej pożądanych składników kosmetycznych. Dlaczego warto dodać go do swojej rutyny?
WIDEO „Uwolnić się od alkoholu. Rozmowy z Robertem Rutkowskim”. Jak alkohol niszczy człowieka i paraliżuje służbę zdrowia?
WIDEO „W strefie komfortu”. Histeryczka brzmi dumnie, czyli jak przejrzeć się w dawnej sztuce jak w lustrze. Rozmowa z Sonią Kiszą
Podcasty Podcast „Bądź dla siebie ważna”, odc. 4: Kobieta w pracy. Jak uwzględnić swoje potrzeby? Z psycholożką dr Joanną Heidtman rozmawia Karolina Morelowska-Siluk
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: uzależnienia”. Kiedy praca staje się nałogiem. O pracoholizmie rozmawiamy z dr Jackiem Bucznym
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 2: Autyzm to sposób przeżywania świata. Rozmowa z Ewą Furgał, prezeską Fundacji Dziewczyny w Spektrum
Podcasty Podcast „W czułym zwierciadle: dorosły w spektrum”. Odc. 4: Autyzm to nie moda. Rozmowa z Natalią Fiedorczuk
Zwierciadlo.pl > REKLAMA > Socca nicejska wg Davida Gaboriaud REKLAMA Socca nicejska wg Davida Gaboriaud 10 marca 2014 Składnikimąka z ciecierzycy 500 grwoda 1 litroliwa z oliwek 6 łyżeksól 1 łyżkaolej ryżowy kilka łyżekświeżo mielony pieprz mix sałat cytryna 1sztukagrana padano 200 grSposób przygotowania Do dużej miski wlać wodę. Mąkę wymieszać z solą. Do wody wsypać mąkę cały czas mieszając dodać oliwę z oliwek i mieszać aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Piekarnik rozgrzać do 250 stopni przez 5 minut. Po 5 minutach wstawić blachę i trzymać kolejnych 5 min. Na rozgrzaną blachę wlać kilka kropel oleju ryżowego, a następnie wlać całą masę, tak aby warstwa ciasta miała grubość ok. 3 mm. Piec przez kilka minut na pozycji grill. Po upieczeniu, podać ze świeżo mielonym pieprzem i miksem sałat z “szybkim vinegrette” (2 łyżki oliwy oraz sok z 1 cytryny) i kilkoma wiórkami tartego sera grana padano. David Gaboriaud – Francuz, który od kilku lat mieszka w Polsce. Pasjonat gotowania i celebrowania posiłków, propagator idei „Slow Food”, prowadzący program „David w Europie” w „Kuchnia +”. Prowadzi też warsztaty kulinarne podczas . Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Ołena Zełenska: „Mogłabym dalej żyć swoim życiem, ale postanowiłam wesprzeć męża”. Fragment biografii prezydenta Ukrainy
Dlaczego ofiary przemocy wracają do sprawców? Rozmowa z Urszulą Nowakowską, prezeską Fundacji Centrum Praw Kobiet
Ulubiona marka pielęgnacyjna Francuzek stworzyła produkty do pielęgnacji włosów. Linia NUXE Hair Prodigieux® daje efekty jak po wyjściu z salonu fryzjerskiego
Mam 29 lat i stosuję kosmetyki do pielęgnacji Yves Rocher z linii Anti-Age Global o działaniu przeciwstarzeniowym. Za wcześnie? To mit
Iza Kuna jako 40-letnia singielka w serialu „Klara”, nowej produkcji twórcy kinowego hitu „Teściowie”
Answear.LAB o sile siostrzeństwa – druga odsłona wielowymiarowego projektu Answear.LAB Sisterhood Treasure