1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. JÄGERSCHNITZEL

JÄGERSCHNITZEL

4 plastry wołowiny, 100 mililitrów oleju, 250 gramów cebuli, 500 gramów grzybów, sól i pieprz, 1 łyżka drobno posiekanej pietruszki, 2 szklanki wywaru z wołowiny, mąka ziemniaczana

Rozgrzać olej na patelni. Mięso i cebulę pokroić na drobne kawałki i podsmażyć. Dodać pokrojone w plastry grzyby oraz pietruszkę. Gotować około 1 godziny, od czasu do czasu podlewając wywarem z wołowiny. Na końcu dodać mąkę ziemniaczaną by zagęścić sos. Gotować jeszcze kilka minut, pod sam koniec dodać sól i pieprz do smaku. Więcej informacji na:

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze