Wychowanie Chłopiec może być jak dziewczynka? „Oczywiście, że może, ale na tym dobrze nie wyjdzie” – mówi psycholog Paweł Droździak
Relacje Jeden sekretny element łączy każdą wieloletnią przyjaźń. Bez niego nawet papużki nierozłączki zmienią się w psa i kota
Wywiady „Ludzie kochają łatki. Ja pragnę oddechu, perspektywy i nieoceniania”. Lena Góra o sztuce, miłości do Polski i filmie „Erupcja”
Spotkania Gwyneth Paltrow przerywa milczenie o swoim zdrowiu psychicznym: „Do łóżka kładę się wyczerpana, a moje serce zaczyna walić jak młotem”
Wywiady O zwykłym życiu w niezwykły sposób. Rozmawiamy z Jakubem Małeckim, autorem popularnych powieści obyczajowych
Filmy „Beksińscy”, „Wanda Rutkiewicz” i „Królik po berlińsku”. 20 najlepszych filmów dokumentalnych z ostatnich 20 lat znowu będzie można obejrzeć w kinach
Seriale „Heweliusz” światowym hitem. Polski serial zajął wysokie miejsce w globalnym rankingu Netflixa
Moda Brąz i błękit to najbardziej elegancki duet tej jesieni. Przepadły za nim Katie Holmes i Alexa Chung
Zdrowie Oto co dzieje się z twoim mózgiem, gdy robisz tylko 3000 kroków dziennie. Zmiany są zadziwiające
WIDEO „Wypalenie nigdy nie jest z dnia na dzień. To proces w ciele”. Dlaczego coraz więcej pracowników „odchodzi donikąd”? | „zaTASKowani 2”, odc. 10
WIDEO „Od niedawna wiem, że wiele moich cech wiąże się z ADHD”. Bartek Kasprzykowski o tym, że z kryzysu zawsze coś wyrasta | „Mężczyzna jest człowiekiem”, odc. 5
WIDEO „Bez gry wstępnej dziś”. Jak uniknąć w pracy zdalnej efektu „prosektorium” i innych nieporozumień? | „zaTASKowani 2”, odc. 9
WIDEO „Donosicielstwo w korpach to jakaś plaga”. Jak rozmawiać w pracy, żeby nie stracić twarzy (ani cierpliwości)? | „zaTASKowani 2”, odc. 8
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Drobiowe szaszłyki i tartinki szpinakowe z hummusem Kuchnia Drobiowe szaszłyki i tartinki szpinakowe z hummusem 16 listopada 2012 SkładnikiOliwa z oliwek piersi z kurczaka 2 – 3brązowy cukier 2 łyżeczki sok z połowy cytryny przyprawy: po łyżeczce soli, papryki, wyciśniętego czosnku, pieprzu, rozmarynu, pieprzu cayenne i zmielonej gorczycy.hummus 2- 4 opakowaniapestki dyni szklanka wytrawne spody do babeczek 18 sztuk świeży szpinak 300 g pęczek szczypiorku rzodkiewki 3-4 sztuki oliwa z oliwek 3 łyżki sok z połowy cytryny Sposób przygotowaniaLiście szpinaku myjemy, przelewamy wrzątkiem, po wystudzeniu siekamy. Dodajemy posiekany szczypiorek i drobno pokrojoną rzodkiewkę. Wlewamy oliwę, sok z cytryny i hummus. Dokładnie całość mieszamy i doprawiamy solą. Powstały farsz wykładamy do babeczek. Pierś z kurczaka kroimy w paski o grubości ok.3 cm. W misce przygotowujemy marynatę z oliwy, przypraw i soku z cytryny. Paski kurczaka umieszczamy w marynacie na przynajmniej poł godziny. Po upływie tego czasu kurczaka nadziewamy na patyczki i grillujemy z obu stron. Kiedy są już gotowe, na każdy patyczek nadziewamy dodatkowo po kawałku marynowanej papryki (można użyć świeżej i upiec ją wraz z drobiem) i po 1 -2 czarne oliwki. Całość dania posypujemy uprażonymi pestkami dyni. Szaszłyki podajemy z wytrawnymi babeczkami oraz z hummusem w trzech smakach whomus trio jako dipem. Podsumowanie przepisu Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Nie znała języka, nie miała pojęcia o uprawie cytrusów. Dziś wraz z mężem prowadzi gospodarstwo na Sycylii
Polscy naukowcy ogłosili jedno z najważniejszych odkryć w historii sztucznej inteligencji. Ich model AI działa jak ludzki mózg
Karkonosze i Góry Izerskie jesienią. Najpiękniejsze trasy, które można przejść w jeden dzień – dla tych, którzy kochają samotność i spokój
Oszczędzanie zaczyna się nie od dużych pieniędzy, tylko OD dobrych nawyków. To umiejętność panowania nad pokusami i trening sprawczości.