Psychologia 5 rzeczy, które najbardziej stresują dzisiejszych 20 i 30-latków. To przez nie wielu młodych nie śpi po nocach
Praca 5 pytań, które pokażą twoją inteligencję podczas rozmowy o pracę. Mało kto je zadaje, dlatego od razu zyskasz przewagę
Wywiady „Niemożliwe, że się nie da”. Rozmowa z Joanną Zboch, kolejną bohaterką w cyklu „Szkoła Liderek”
Spotkania „Ożeń się z kobietą, która jest od ciebie inteligentniejsza”. Oto 5 sławnych par, które są dowodem, że ta rada ma sens
Spotkania Cillian Murphy wyznaje: „Mam ROMO”. Co to właściwie znaczy? To zjawisko zrozumie wielu introwertyków
Filmy Ten film doprowadził Selenę Gomez i jej młodszą siostrę do łez. Gwiazda uważa, że powinien być obowiązkowy w szkołach
Filmy Filmy o trójkątach miłosnych, w których napięcie wręcz wylewa się z ekranu. 12 kultowych tytułów na wieczorny seans
Moda „Cotswolds chic” zamiast paryskiego minimalizmu. Tej jesieni to angielska wieś inspiruje świat mody
Moda Nadchodzi Miss Dior według Jonathana Andersona. Tak wyglądają gwiazdy w jego pierwszych projektach
Perfumy Perfumy na jesień 2025 o zapachu wanilii i karmelu – 5 zmysłowych kompozycji, które pachną jak jesienny comfort food
Perfumy Perfumy do biura, które pomogą ci zrobić dobre wrażenie. 7 dyskretnych i eleganckich zapachów z klasą
Styl Życia Zaskakujące odkrycie psychiatrów: nie tylko leki i psychoterapia – obserwacja ptaków też może uratować twoją psychikę
Styl Życia Będziemy wspólnie ćwierkać, świstać, kwilić. Nadchodzą II Mistrzostwa Polski w Naśladowaniu Ptaków
WIDEO „Co cztery głowy, to nie dwie". Jak wyglądają związki poliamoryczne i czy można kochać więcej niż jedną osobę? | „Rób to bez presji”, s. 2, odc. 5
WIDEO „Czasem w Warszawie nie odróżniam tygodnia od tygodnia”. Łukasz Nowicki o podróżach wewnętrznych | „Mężczyzna jest człowiekiem”, odc. 4
WIDEO „Czego taka 20-latka może mnie nauczyć?”. Dr Tomasz Markiewka i Róża Szafranek o tym, czemu firmy boją się dojrzałych pracowników | „zaTASKowani 2”, odc. 6
WIDEO „Ludzie to nie fast foody. Trzeba sobie dawać czas”. Dr Agnieszka Kozak o tym, co jest naszym neurologicznym paliwem | „Bliski kadr”, odc. 12
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Zielone risotto z gorgonzolą Kuchnia Zielone risotto z gorgonzolą bon.appetit.malgorzaty 19 kwietnia 2013 Składnikiryż arborio 400 gpor 2 szt (tylko zielona część)pieczarki 10 szt.zielony mrożony groszek 250 gcebula dymki 2 szt.masło 4 łyżkiser gorgonzola 200 gwarzywny bulion 1 l -1,5 litranatka pietruszki 1 wiązankakolorowy świezo zmielony pieprz do smakusól do smakukurkuma pół łyżeczkiSposób przygotowaniaW rondlu roztapiamy masło, następnie dodajemy pokrojoną dymkę, gdy cebula się zeszkli (zrobi się przezroczysta) wrzucamy ryż. Dokładnie mieszamy by każde ziarenko ryżu obtoczyło się w maśle. Chwilkę smażymy dosłownie 2 minuty. Następnie wlewamy 2 chochle (2 szklanki) gorącego bulionu ciągle mieszając aż ryż wchłonie bulion, czynność tą powtarzamy aż ryż zacznie być miękki ale nie rozgotowany. Ryż musi być al dente. Ja dolewałam rosół 4 razy. Pod koniec gotowania dodajemy mrożony groszek i gotujemy jeszcze przez chwilę by groszek się rozmroził. Groszek nie musi być miękki. Następnie dodajemy Gorgonzolę i mieszamy by się rozpuścił. Zdejmujemy z ognia. Ryż musi być kremowy, lekko kleisty ale nie rozgotowany i musi wchłonąć bulion. Gdy ryż jest gotowy na patelni podsmażamy pokrojone pieczarki oraz pokrojony w paseczki por. Następnie dodajemy do ryżu. Doprawiamy solą i pieprzem. Uwaga na sól, ponieważ rosół jest także słony. Można dodać odrobinę kurkumy dla lepszego koloru. Całość gotowałam niecałe 30 minut. Jeśli zrobimy mniejszą porcję np. ze 100 g ryżem to samo gotowanie ryżu zajmie Wam około 15 minut. Podsumowanie przepisuPierwszy raz robiłam klasyczne risotto. Unikałam tego tematu ponieważ jestem typem człowieka, który nie potrafi przez 30 minut ustać na miejscu i cały czas mieszać w garnku. Zawszę robię 10 rzeczy na raz. No ale jeśli chce się smacznie zjeść to trzeba się postarać ;) Risotto jest pyszne dzięki swojej kremowej konsystencji, które uzyskało od Gorgonzoli. Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Tak ładowaliśmy baterie na 2-dniowym wyjeździe z Fuzetea. Joga, relaks i warsztaty wellness z dala od zgiełku miasta