Przed nami najgorętsza impreza w sezonie – już za kilka dni przywitamy rok 2016. Huczne imprezy do białego rana to nieodłączny element sylwestrowego świętowania. Nie może na nich zabraknąć smacznych i lekkich przekąsek.
Czas przygotowania: 20 minut. Liczba porcji: 2
Składniki
4 kromki pszennych chlebków Tovago
pół cukinii
pół papryki żółtej i czerwonej
2 łyżki oliwy z oliwek
pół sera feta
liście bazylii
Sposób przygotowania
Cukinię pokój w plasterki o grubości około 0,5 cm. Paprykę pokrój w dużą kostkę (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii). Ser feta pokrój w większe kawałki (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii i kawałków papryki). Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i smaż warzywa z obu stron, aż staną się półmiękkie, a na ich powierzchni pojawią się ciemniejsze paski. Bazylię pokrój w wąskie paseczki. Chlebki Tovago przekrój na połówki. Na każdym chlebku ułóż plaster cukinii, ser feta i paprykę. Całość posyp bazylią.
Smacznego!