Wiosna przynosi zmianę menu - na stoły trafiają lekkie, kolorowe, orzeźwiające dania. Takie właśnie są sałatki. Oto szybki przepis na owocową sałatkę.
Sałatka owocowa to fantastyczny pomysł na deser lub przekąskę. Nie tylko szybko ją wykonasz, ale również będzie bardzo fajnie prezentowała się na stole, a dzieci ją uwielbiają! W połączeniu ze zdrowym pieczywem daje uczucie sytości na długo, tworząc pełnowartościowy posiłek, pełen witamin.
Składniki
na 2 porcje:
1 jabłko
1 banan
pół ananasa
2 szt. kiwi
2 łyżki miodu
2 łyżki migdałów w słupkach
liście mięty do dekoracji
4 kromki chlebków błonnikowo-wieloziarnistych Tovago
Sposób przygotowania
Jabłko pokrój w długie paseczki. Kiwi obierz i pokrój w ćwierć-plasterki. Banana obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Ananas obierz ze skórki i pokrój w kawałki. Wymieszaj owoce w miseczce i polej miodem. Posyp uprażonymi na suchej patelni migdałami w słupkach. Podawaj z błonnikowo-wieloziarnistymi chlebkami Tovago, udekorowane miętą.