Warszawska restauracja Akademia Smaku zdecydowała się na nietypową promocję: gość sam ocenia, ile zapłaci za danie...
Każdy, kto uda się do restauracji przy Oboźnej, sam będzie się więc mógł pobawić w krytyka kulinarnego: "To do Państwa będzie należeć ocena naszych starań, umiejętności, wiedzy i intuicji. To Państwo według własnego uznania wynagrodzą naszych kucharzy i serwis.Menu składa się z kilkunastu dań do wyboru pojedynczo lub jako panel testowy."
Podobno "Bezcenny luty" luty może się rozciągnąć również na inne miesiące - o ile nie spowoduje bankructwa restauracji...
A co w menu? Między innymi carpaccio z przegrzebek marynowane w limonkach i czerwonym pieprzu, płatki polędwicy marynowane w chilli i w papryce podane z kolorową sałatą, krem dyniowy z imbirem gałką muszkatołową i prażonymi migdałami czy grillowany schab z jelenia w sosie z czarnej porzeczki z burakami w karmelu.