24 lutego, Kuchnia+, autorski kanał nc+, przyznała 13 certyfikatów „Kuchnia+ poleca”. W ten sposób stacja uhonorowała najbardziej godne polecenia restauracje w całej Polsce i zamknęła pierwszą edycję akcji. |24 lutego, Kuchnia+, autorski kanał nc+, przyznała 13 certyfikatów „Kuchnia+ poleca”. W ten sposób stacja uhonorowała najbardziej godne polecenia restauracje w całej Polsce i zamknęła pierwszą edycję akcji. |24 lutego, Kuchnia+, autorski kanał nc+, przyznała 13 certyfikatów „Kuchnia+ poleca”. W ten sposób stacja uhonorowała najbardziej godne polecenia restauracje w całej Polsce i zamknęła pierwszą edycję akcji.
„Poprzez tę akcję chcemy pokazać dobrą stronę polskiej gastronomii. Jak można zauważyć, czytając listę laureatów, godne polecenia miejsce można znaleźć praktycznie wszędzie, tak w Krakowie i Wrocławiu, jak i w Podzamczu czy Śremie. Zachęcamy wszystkich do szukania godnych polecenia lokali i dzielenia się tym z innymi za pomocą naszej akcji. Już teraz zapraszamy do wzięcia udziału w kolejnej edycji”, mówi Marta Szwakopf, dyrektor kanału Kuchnia+. Nagrodzone lokale mają prawo posługiwać się certyfikatem przez 365 dni od momentu przyznania. Jednocześnie, w ramach akcji, Kuchnia+ zrealizuje reportaże w każdym wyróżnionym miejscu. Materiał będzie można obejrzeć od marca na antenie stacji w programie informacyjnym „cook news”. Docenione restauracje będą miały także specjalne miejsce na stronie internetowej akcji „Kuchnia+ poleca” oraz na facebookowym profilu kanału.
Lista laureatów:
- Bistro Mojego Brata w Zawierciu
- Beksien Bistro w Bielsku-Białej
- Don Giovanni Trattoria w Śremie
- Droga Mleczna we Wrocławiu
- Magiel Kulinarny w Sosnowcu
- Mańana Bistro & Wine Bar w Chorzowie
- Miodova w Krakowie
- Restauracja Absynt w Nowym Targu
- Restauracja Bluebell hotelu Natura Residence w Siewierzu
- Restauracja hotelu POZIOM 511 w Podzamczu k. Ogrodzieńca
- Szara Eminencja w Piasecznie
- U Braci w Częstochowie
- Umami Piąty Smak w Pyskowicach