Oberża pod Czerwonym Wieprzem otrzymała dyplom "Certificate of Excellence" od portalu Trip Advisor. Wyróżnienie zostało przyznane dzięki pozytywnym opiniom i ocenom gości, którzy odwiedzili restaurację.
Oberża Pod Czerwonym Wieprzem serwuje dania kuchni polskiej i międzynarodowej z okresu PRL. Specjalizuje się w tradycyjnych daniach, przyrządzanych według zapomnianych i nigdzie indziej niespotykanych receptur. W lokalu dominuje tradycyjna kuchnia polska, ale smakosze i poszukiwacze dobrego smaku znajdą w menu również kulinarne przeboje krajów, których dziś już nie ma na mapie świata, jak: Związek Radziecki (ZSRR), Niemiecka Republika Demokratyczna (NRD), Czechosłowacja czy Jugosławia. W Oberży pod Czerwonym Wieprzem można spróbować wielu niezwykłych dań, takich jak: „Bliny Lenina”, ”Kołduny Breżniewa”, „Zrazy z dzika a’la Marszałek Tito”, „Kurczak Mao” i „Golonka Ericha”. Ducha proletariackiego stołu przypominają kultowe „Zimne nóżki w galarecie”, „Deska frykasów PRL-u, czy „Pyzy z Różyka”, a chwile słodkiej przyjemności gwarantują wyjątkowe desery jak: „Gwiazda Fidela” czy „Czekoladowy Torcik a’la Jimmy Carter”. Klimatyczne wnętrza, dobra kuchnia i niezwykła historia tego legendarnego warszawskiego lokalu przenoszą Gości w czasy starej leninowskiej oberży, gdzie w otoczeniu portretów największych wodzów komunizmu jadali m.in.: hollywoodzki gwiazdor Bruce Willis, bokserski mistrz świata Lennox Lewis, polska Para Prezydencka - Państwo Jolanta i Aleksander Kwaśniewscy oraz piłkarskie gwiazdy: Karim Benzema (Real Madryt), Franck Ribery (FC Bayern Monachium), Eric Abidal (FC Barcelona), Florent Malouda (Chelsea Londyn) czy Laurent Blanc – trener Reprezentacji Francji.