Psychologia 6 prawd ciemnej psychologii. Mechanizmy manipulacji ludzkim umysłem, o których nikt nie mówi
Relacje Młodsza partnerka to dłuższe i szczęśliwsze życie? 7 naukowych faktów o różnicy wieku w związkach
Wywiady „Paradoksalnie pisanie o zbrodni uczy mnie, jak cieszyć się z tego, co mam”. Rozmowa z Małgorzatą Oliwią Sobczak, autorką serii „Kolory zła”
Wywiady „Pomniejszanie jej mnie boli”. Monodram o poetce Jadwidze Stańczakowej, przyjaciółce Mirona Białoszewskiego
Wywiady „Bunt mam we krwi”. Rozmowa z Pawłem Kowalewskim, jednym z najbardziej znaczących artystów polskiej sztuki współczesnej
Seriale „Nie rozmawiałyśmy dużo, tylko się przytuliłyśmy”. Magdalena Różczka o roli kapitanowej Jolanty Ułasiewicz w serialu „Heweliusz”
Seriale Ten genialny serial szpiegowski po 10 latach wraca z 2. sezonem! W roli głównej ponownie Tom Hiddleston
Seriale „Rozmawiałem z ocalałym z Heweliusza. Po prostu wrócił na morze, to była jego terapia”. Wywiad z Konradem Elerykiem i Michaliną Łabacz
Muzyka Stało się. Xania Monet pierwszą piosenkarką stworzoną przez AI, która zadebiutowała na słynnej liście przebojów „Billboard”
Moda „Piękno chroni przed cynizmem”. Od krawca gwiazd do katarskiej korporacji – prawdziwa historia Valentino Garavaniego
Moda „Nie projektuję ubrań. Projektuję marzenia”. Ralph Lauren – chłopak z Bronxu, który sprzedał światu „old money”
WIDEO „Bez gry wstępnej dziś”. Jak uniknąć w pracy zdalnej efektu „prosektorium” i innych nieporozumień? | „zaTASKowani 2”, odc. 9
WIDEO „Donosicielstwo w korpach to jakaś plaga”. Jak rozmawiać w pracy, żeby nie stracić twarzy (ani cierpliwości)? | „zaTASKowani 2”, odc. 8
WIDEO „Rozmowy rekrutacyjne są jak najgorsze randki ever”. Karolina Norkiewicz i Dominik Kaznowski o tym, że szukanie pracy trwa pół roku i jest luksusem | „zaTASKowani 2”, odc. 7
WIDEO „Nie chciałam poczucia bezpieczeństwa. Chciałam po prostu zrobić dobry film”. Marcia Majcher o filmie „Navidad de Marga”
Podcasty Co robi z nami ukryty stres? Kasia Miller: „U podłoża chorób leży nasza grzeczność” [„Przerwa na kawę z Kasią Miller”, s. 5, odc. 7]
Podcasty Jak przerabiać toksyczne myśli? Kasia Miller: Wymyśliłam 5 kroków [Przerwa na kawę z Kasią Miller s. 5, odc. 6]
Zwierciadlo.pl > Kuchnia > Krem brokułowo - porowy z kaszą Quinoa Kuchnia Krem brokułowo - porowy z kaszą Quinoa bon.appetit.malgorzaty 30 kwietnia 2013 Składnikikasza quinoa 1,5 szklankibrokuły 3 szt. wywar z włoszczyzny 1 lziemniaki 2 sztpor 1 szt.średnia cebula 1 szt.ząbki czosnku 2 szt.świeży tymianek 1 łyżkaoliwa z oliwek 2 szt.kwaśna śmietana ok. 4 łyżek na kleksysól, pieprz do smakuszczypiorek 1 wiązanka.Sposób przygotowaniaZiarna kaszyumieszczamy na sitku i płuczemy pod bieżąca wodą. Następnie kaszę zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień do i gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut, aż ziarna wchłoną całą wodę, staną się lekko przezroczyste i al dente. Kaszę podajemy z zupą. Zupa: Na wywarze w włoszczyzny gotujemy ziemniaki oraz brokuły aż do miękkości. Cebulę , czosnek kroimy w kostkę, por w piórka i podsmażamy na oliwie. Następnie por i cebulę dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę miksujemy w blenderze na jednolity krem. Zupę rozlewamy na talerze, robimy kleksy ze śmietany, doprawiamy ziołami oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem. Podajemy z wcześniej ugotowana kaszą. Podsumowanie przepisuQuinoa w kuchni jest bardzo wszechstronna. Sprawdza się świetnie w roli dodatku do gulaszy, można ją śmiało stosować jako zamiennik ryżu i kasz. Quinoa wyróżnia się bardzo wysoką zawartością wartościowego białka. Nie zawiera przy tym glutenu. Dlatego ja tak bardzo lubię :) Autopromocja Autopromocja ZAMÓW WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE Reklama
Karkonosze i Góry Izerskie jesienią. Najpiękniejsze trasy, które można przejść w jeden dzień – dla tych, którzy kochają samotność i spokój