Surowa dieta jest oparta na żywności niepoddanej obróbce termicznej powyżej 48 stopni. Od dawna bije rekordy popularności na świecie, niedawno dotarła również do Polski.
Z powodzeniem można ją stosować w naszej strefie klimatycznej. Wprowadzana do menu rozsądnie, latem lub ciepłą wiosną, oczyści organizm, dostarczy bomby witaminowej i energii. Przysmakiem, który warto serwować w domu przez cały rok, są surowe słodycze. Poznajcie przepis na tartę przygotowaną w 20 minut na bazie m.in. migdałów, miodu, siemienia lnianego. Smakuje rewelacyjnie!
Więcej o surowej diecie w opowiedzieli Karolina i Maciej Szaciłło – nasi eksperci od zdrowego żywienia i autorzy książki Dieta RAW FOOD.
Dieta
RAW FOOD to pełnowymiarowy detoks bez rezygnacji z jakichkolwiek posiłków. Dzięki tej książce skroisz, zmielisz i zmiksujesz każdy z nich: zdrowe i surowe napoje, zupy, dania obiadowe, słodkości a nawet chleb. To, co może szczególnie zaskoczyć to desery na detoksie. Z książki można dowiedzieć się, dlaczego podczas diety nie warto rezygnować ze słodkiego smaku.
Książka dostępna stronie: https://zwierciadlo.pl/sklep oraz w innych dobrych księgarniach
Karolina i Maciej Szaciłło – eksperci od zdrowego żywienia oraz ekologicznego trybu życia. Wspólnie prowadzą kursy, szkolenia oraz warsztaty zdrowego gotowania i medytacji. Maciej od lat gotuje w lubianych programach telewizyjnych.