Wbrew mitom zdrowe jedzenie jest bardzo bogate w smaki. Poniżej produkty i przepisy, dzięki którym nie musisz z niczego rezygnować, wręcz przeciwnie – możesz zdrowo i pysznie sobie pofolgować.
TOFUJONEZ
Składniki:
- 1 kostka tofu (180 g),
- 150 ml mleka sojowego,
- 2 łyżeczki oleju sezamowego,
- 1 łyżka winegret,
- 2 łyżeczki musztardy dijon,
- 2 łyżeczki sosu sojowego, sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Miksujemy bardzo dokładnie wszystkie składniki, przekładamy do słoiczka i chłodzimy w lodówce.
W „Przepisach” także m.in.:
ORKISZOWA PANNA COTTA
DOMOWA KOSTKA ROSOŁOWA
MINIKOTLECIKI Z CZERWONEJ FASOLI
CZIPSY JARMUŻ
BUDYŃ JAGLANY
LODY DOMOWE NA BAZIE OWOCÓW
Więcej w Zwierciadle 07/2015. Kup teraz!
Zwierciadło także w wersji elektronicznej