1. Zwierciadlo.pl
  2. >
  3. Kuchnia
  4. >
  5. Sniadania Jadłonomii: twarożek orzechowy z rzodkiewką i czarnuszką

Sniadania Jadłonomii: twarożek orzechowy z rzodkiewką i czarnuszką

Składniki
  • płatki migdałowe 1/2 szklanki namoczonych w gorącej wodzie przez pół godziny
  • pestki słonecznika 1/2 szklanki namoczonych w gorącej wodzie przez pół godziny
  • mleko orkiszowe 1/4 szklanki
  • sok z cytryny 4 łyżki
  • płatki drożdżowe 2 łyżki
  • czarnuszka 1 łyżka
  • rzodkiewki 5 drobno posiekanych
  • mięta kilka liści, drobno posiekanych
Sposób przygotowania

1. Namoczone migdały i słonecznik odcedzić i wypłukać, przełożyć do naczynia blendera razem z mlekiem i sokiem z cytryny.

2. Zmiksować wszystko na gładki twarożek, dodać czarnuszkę, rzodkiewkę i miętę, wszystko wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podsumowanie przepisu
 

kilka liści mięty, drobno posiekanych

 

Share on Facebook Send on Messenger Share by email
Autopromocja
Autopromocja

ZAMÓW

WYDANIE DRUKOWANE E-WYDANIE
  • Polecane
  • Popularne
  • Najnowsze